VIDEOTRON CENTRE | POPULOUS

 

AWARDS
AIA KANSAS CITY DESIGN AWARDS / ARCHITECTURE|X-LARGE_CITATION AWARD / 2017

 
 

THE PROJECT

DESIGN ARCHITECT                     
   
 POPULOUS
CLIENT / OWNER
    VILLE DE QUEBEC
CONTRACTOR
   
POMERLEAU

    

LOCATION             
    QUEBEC CITY CANADA
CAPACITY
    20,000
OPENED
    2017
PHOTOGRAPHY
    STEPHANE GROLEAU

 

THE STORY

Located just outside of downtown Quebec City, the new arena consists of approximately 688,000 SF of space with premium seating availability to include 900 club seats in the lower bowl, two suite levels with 80 total suites and nearly 100 loge box seats. A joint venture of Populous and Quebec City firms, ABCP Architecture and GLCRM & Associates, the arena features an array of premium seating options, auxiliary entertainment and dining features.

The arena seats just over 18,000 for hockey with nearly 10,000 of those seats in the lower bowl. Additionally, a multitude of concert configurations are accommodated, ranging from nearly 20,000 for a center stage concert to 3,700 for an intimate theater experience. Both public concourses are open to the seating bowl, keeping fans connected throughout the duration of the event. In addition to generously sized concession and toilet facilities, general fans are provided with two open bar areas with views to the exterior.

The arena offers a diverse array of premium spaces. The primary club space is located at the lower concourse level, providing 900 center-ice seats with upscale food service and a dynamic feature bar. There are two dedicated suite levels. The lower level features 73 private suites fully encircling the level, with seven more at the upper level. The lower suite level also hosts a gourmet restaurant with open views to the main entry hall below, as well as smaller meeting rooms for different events. For the VVIP, a “bunker” suite resides at the event floor. The suite provides an up close and personal view of the players and the on-ice atmosphere while providing the most premium amenity offering in the facility. 

 

FULL PROJECT GALLERY

 

RECENT FEATURES